Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Αγγλίας: Σήμα στις τράπεζες να λάβουν μέτρα για επερχόμενη καταιγίδα

Bank of England
AP Photo Bank of England

H Tράπεζα της Αγγλίας (BoE) προειδοποίησε σήμερα ότι οι οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας και του κόσμου έχουν γίνει ζοφερές και κάλεσε τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφαλαιακά διαθέσιμά τους για να μπορέσουν να αντέξουν την καταιγίδα που έρχεται.

Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, θεωρούν ότι η Βρετανία είναι πιο επιρρεπής στην ύφεση και τη διατήρηση υψηλού πληθωρισμού απ’ ότι άλλες δυτικές οικονομίες, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν τα σοκ στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων.

«Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά. Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκες συνολικά έχουν γίνει σημαντικά πιο σφιχτές», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Αντριου Μπέιλι, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσίευση από την BoE της εξαμηνιαίας έκθεσής της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανίας θα είναι επίσης κομβικές, πρόσθεσε η BoE.

Διπλασιασμός του αντικυκλικού συντελεστή κεφαλαίων 

H κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι τα βρετανικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση για να αντέξουν ακόμη και μία μεγάλη ύφεση, αν και οι κεφαλαιακοί δείκτες τους – που είναι ακόμη ισχυροί – αναμένεται να μειωθούν ελαφρά τα επόμενα τρίμηνα.

Μέλη της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της ΒοΕ επιβεβαίωσαν ότι η κεντρική τράπεζα θα διπλασιάσει τον αντικυκλικό συντελεστή κεφαλαιακών διαθεσίμων στο 2% του σταθμισμένου ενεργητικού τον Ιούλιο. Ο συντελεστής αποτελεί ένα επιπλέον μαξιλάρι για τράπεζες, όπως οι HSBC, Barclays, Lloyds και NatWest.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ