Νέα
  • ΓΔ: 808.91 +2.04%
  • Τζίρος: 10,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σουηδία: Σταματά τις πληρωμές των εμβολίων στη Pfizer

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Σουηδία αποφάσισε να σταματήσει τις πληρωμές στην Pfizer για τα εμβόλια ενάντια στον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter. Παράλληλα η Σκανδιναβική χώρα ζήτα από την φαρμακοβιομηχανία διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο.

Η Σουηδία είχε συμφωνήσει σε κάθε φιαλίδιο να χρεώνεται πέντε δόσεις, ενώ στην πράξη χρεώνεται για έξι. Στόχος της, είναι να οδηγήσει σε από κοινού συμφωνία την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την φαρμακοβιομηχανία όσον αφορά των αριθμό δόσεων ανά φιαλίδιο.

«Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.

Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, αλλά δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι όντως είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.

Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιλάμβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι 6 δόσεις μπορούσαν να εξαχθούν αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή», δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ