Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Νέα απεργία στις 27 Ιουλίου από τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους

Μεγάλη Βρετανία / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Οι εργαζόμενοι στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, που στα τέλη Ιουνίου προχώρησαν στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίησή τους τα τελευταία 30 χρόνια ζητώντας αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα απεργία, για τα τέλη Ιουλίου.

«Οι εργαζόμενοι στα τρένα θα απεργήσουν και πάλι με αντικείμενο την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας» ανέφερε το συνδικάτο RMT σε ανακοίνωσή του. Η απεργία θα είναι 24ωρη και ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου.

Το συνδικάτο κατήγγειλε τη «φαιδρή» πρόταση που έκανε η Network Rail, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 11% μέχρι τα τέλη του έτους. Η εταιρεία πρότεινε αυξήσεις ύψους 4% φέτος και 4%, υπό προϋποθέσεις, για το 2023. Πρόσφερε επίσης εγγυήσεις ότι θα δεχτεί μόνο εθελοντικές αποχωρήσεις εργαζομένων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, δεν έχει γίνει καμία πρόταση, ούτε έχουν δοθεί εγγυήσεις από καμία από τις δεκάδες ιδιωτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Από τις κινητοποιήσεις των περίπου 40.000 εργαζομένων, στα τέλη Ιουνίου, προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στα δρομολόγια. Ωστόσο πολλοί Βρετανοί επέλεξαν εκείνες τις ημέρες την τηλεργασία και έτσι αποφεύχθηκε το χάος.

Άλλα συνδικάτα, όπως το TSSA και το Aslef που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, έχουν επίσης ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε απεργίες, χωρίς να διευκρινίσουν το πότε ακριβώς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ