Νέα
  • ΓΔ: 898.66 +0.49%
  • Τζίρος: 24,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Πανδημία και 5G εκτόξευσαν τα έσοδα για πρώτη φορά πάνω από τα 110 δισ.

Apple / Πηγή: AP Newsroom
Apple / Πηγή: AP Newsroom

Ρεκόρ εσόδων κατέγραψε η Apple Inc, όπως ανακοίνωσε χτες για το τρίμηνο που έκλεισε στις 26 Δεκεμβρίου του 2020. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ λόγω των νέων της μοντέλων 5G iPhones ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια, καταγράφοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα κατά 57%.

Συγκεκριμένα, στο τρίμηνο κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 26%, τα οποία υπολογίζονται σε 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τα υψηλότερα έσοδα που έχει ποτέ καταγράψει  σε τρίμηνο η Apple, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις της Wall Street για 103,27 δισεκατομμύρια.

Μάλιστα, μόνο τα έσοδα από τις πωλήσεις των iPhones ανήλθαν σε 65,60 δισ., χτυπώντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το νέο iPhone 12 δεν διατέθηκε από την αρχή του τριμήνου.

Σύμφωνα με τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας Λούκα Μαέστρι, η Apple επωφελήθηκε τη χρονιά που πέρασε, από τη μεγάλη ζήτηση για προϊόντα χρήσιμα στην τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση. Λόγω αυτής της εξέλιξης, είδε τις πωλήσεις της σε iPad και Mac να εκτοξεύονται. Για την ακρίβεια τα έσοδά της από τις προαναφερόμενες πωλήσεις ανήλθαν στα 8,44 δισ. και 8,68 δισεκατομμύρια, αντίστοιχα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ