Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε τι ωφέλησε η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν;

Πηγή: AP

Πλήθος σχολίων σήμερα στον γερμανικό Τύπο για τους λόγους και τoν ευρύτερο αντίκτυπο της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, με την Κίνα να εντείνει τις απειλές στρατιωτικής κλιμάκωσης στην περιοχή.

Η εφημερίδα ΤΑΖ του Βερολίνου σχολιάζει: «Η απειλούμενη, απομονωμένη αλλά σημαντική για πολλούς λόγους, Δημοκρατία της Ταϊβάν χρειάζεται υποστηρικτές και προσοχή. Η επεκτατική Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας– μια ματιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ή στα σύνορα με την Ινδία αρκεί – χρειάζεται παγκόσμια δημοσιότητα, ώστε μόλις ‘οξυνθούν οι εντάσεις΄ να φαίνεται σαν να μην ήταν συνειδητή απόφαση αλλά ότι απάντησε αντανακλαστικά. Ήδη ο πρεσβευτής της Κίνας στο Λονδίνο απειλεί Βρετανούς βουλευτές που σχεδιάζουν ταξίδι. Τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου θα θελήσουν επίσης να επισκεφθούν ξανά την Ταϊβάν. Δεν πρέπει να κάνουν πίσω».

Από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε σχόλιο στο πρωτοσέλιδό της παρατηρεί μεταξύ άλλων: «Η Κίνα απειλεί το status quo με την στρατιωτική επιθετικότητά της (…) Η δυσπιστία μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλη, οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν μειωθεί τόσο πολύ με αποτέλεσμα όλες οι πλευρές να ενδιαφέρονται για αποκλιμάκωση. Αρχικά, όπως εύστοχα το έθεσε ο Τζο Μπάιντεν, η επίσκεψη της Πελόζι ‘δεν ήταν καλή ιδέα τη δεδομένη στιγμή’. Μετά τη δημοσιοποίηση όμως του ταξιδιού, η Ουάσιγκτον δεν είχε πολλές επιλογές. Μια ακύρωση του ταξιδιού θα ενθάρρυνε την Κίνα να διεκδικήσει τα συμφέροντά της στο μέλλον με περισσότερες στρατιωτικές απειλές. Μετά την αποχώρησή της όμως η Δύση θα πρέπει να βρει μια κοινή απάντηση για τις κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις. Το βασικό ερώτημα θα πρέπει να είναι: Τι είναι προς το συμφέρον της Ταιβάν».

Πηγή: DW

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ