Νέα
  • ΓΔ: 1030.07 +0.27%
  • Τζίρος: 104,10 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Αλλαγές στις αεροπορικές εταιρίες - Περισσότερες αποζημιώσεις στους επιβάτες

Πηγή: AP

Η προσέγγιση των ΗΠΑ για τον έλεγχο των αεροπορικών εταιριών και τη διασφάλιση των επιβατών ότι λαμβάνουν τις κατάλληλες υπηρεσίες χρειάζεται βελτίωση, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ.

«Πρόκειται να αναβαθμίσουμε πολλούς από τους κανονισμούς για τις αεροπορικές εταιρίες και, όταν αυτοί διορθωθούν, ολόκληρο το σύστημα θα λειτουργεί καλύτερα. Είναι σίγουρο ότι οι επιβάτες θα είναι καλύτερα», δήλωσε ο Μπούτιτζετζ στο Reuters. «Οι (αεροπορικές εταιρίες) έχουν μία ευθύνη να φροντίζουν τους επιβάτες και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την απόδοση ευθυνών».

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (USDOT) πρότεινε κανόνες για την ενίσχυση της προστασίας των επιβατών, απαιτώντας από τις αεροπορικές εταιρίες να παρέχουν κουπόνια που δεν παύουν να ισχύουν, όταν οι επιβάτες δεν μπορούν να πετάξουν για μερικούς λόγους που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο Μπούτιτζετζ δήλωσε ότι ο κανονισμός αυτός θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη επέκταση της προστασίας των επιβατών εδώ και χρόνια.

Ο ίδιος προγραμματίζει επίσης να ολοκληρώσει την κατάρτιση ενός νέου κανονισμού που προτάθηκε τον Ιούλιο του 2021, απαιτώντας την αποζημίωση των επιβατών των αεροπορικών εταιριών για αποσκευές που παρέλαβαν με σημαντική καθυστέρηση, αλλά και για υπηρεσίες που δεν λειτουργούσαν, όπως η δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Ο Μπούτιτζετζ παρότρυνε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρούν σε μία πιο ρεαλιστική κατάρτιση του πτητικού προγράμματος τους, αλλά και να ενισχύσουν τη στελέχωσή τους για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν. Ο ίδιος απέρριψε τις αιτιάσεις των αεροπορικών εταιριών, σύμφωνα με τις οποίες τα προβλήματα προκαλούνται από την υποστελέχωση των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας.

«Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι μας υπενθύμισε ουσιαστικά γιατί οι επιβάτες αναμένουν από το υπουργείο μας να τους υποστηρίξει», δήλωσε ο υπουργός αναφορικά με τις αεροπορικές εταιρίες.

Ο Μπούτιτζετζ επεσήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει 10 έρευνες για τις αεροπορικές εταιρίες και προωθεί ενέργειες για να επιβάλει την εφαρμογή νέων πολιτικών. Η πρόταση, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, θα κωδικοποιήσει το σχετικό πλαίσιο για την αποτυχία χορήγησης αποζημιώσεων από μία αεροπορική εταιρία, όταν υπάρξει ακύρωση ή αλλάξει σημαντικά μία πτήση, ώστε να αποτελεί μία καταχρηστική πρακτική ως προς τη μεταχείριση των επιβατών.

«Λύνουμε τα χέρια μας όσον αφορά τις καταχρηστικές και παραπλανητικές πρακτικές», δήλωσε ο Μπούτιτζετζ. Η εμπορική ένωση Airlines for America επεσήμανε πρόσφατα ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες περιόρισαν το πτητικό πρόγραμμα τους για το καλοκαίρι σε ποσοστό 16%, αναπροσαρμόζοντας τα μοντέλα του προσωπικού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για το χρόνο που απαιτείται αναφορικά με την πρόσληψη και εκπαίδευση νέου προσωπικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ