Νέα
  • ΓΔ: 798.41 +0.71%
  • Τζίρος: 59,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η ύφεση χτυπά την «πόρτα» της Βρετανίας - Αλμα στο κόστος διαβίωσης

Σε ύφεση οδηγείται η οικονομία της Βρετανίας λόγω της κρίση του υψηλού κόστους διαβίωσης που έπληξε τη χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, αν και χαμηλότερο από το 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι αναμένει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθει στη μεγαλύτερη ύφεση από το ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κατά το τέταρτο τρίμηνο. Ο πληθωρισμός, εν τω μεταξύ, προβλέπεται να κορυφωθεί σπάζοντας το φράγμα του 13% τον Οκτώβριο.

Οι μηνιαίες εκτιμήσεις έδειξαν ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% τον Ιούνιο, λιγότερο από την πρόβλεψη για 1,3%, αλλά χαμηλότερα από την αναθεωρημένη εκτίμηση για 0,4% τον Μάιο.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, που δημοσιεύει τα στοιχεία για την ανάπτυξη, ανακοίνωσε ότι η ύφεση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση της παραγωγής υπηρεσιών, με τη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση να προέρχεται από δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής εργασίας, αντανακλώντας τη μείωση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την Covid-19.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ