Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το τέλος των πιστωτικών καρτών προβλέπει ο κεντρικός τραπεζίτης της Βραζιλίας

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας, Ρομπέρτο ​​Κάμπος Νέτο, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι πιστωτικές κάρτες θα πάψουν να υπάρχουν σύντομα, λόγω της ανάπτυξης του ανοιχτού συστήματος χρηματοδότησης, μέσω του οποίου οι πελάτες επιτρέπουν την ανταλλαγή οικονομικών δεδομένων με διαφορετικά ιδρύματα.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για τα κρυπτονομίσματα, ο Κάμπος Νέτο προέβλεψε ότι, μέσω του συστήματος, οι χρήστες θα ελέγχουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τους ζωής σε ένα «ολοκληρωμένο σύστημα» στο κινητό τους, αντί να έχουν πολλές εφαρμογές από διαφορετικές τράπεζες.

Αυτό θα επιτρέψει την ανάπτυξη προϊόντων διαχείρισης μετρητών για άτομα και χρήστες να επιλέξουν μεταξύ της πραγματοποίησης πληρωμών με το σύστημα άμεσων πληρωμών Pix με χρέωση ή πίστωση, πρόσθεσε.

«Αυτό το σύστημα εξαλείφει την ανάγκη ύπαρξης πιστωτικής κάρτας. Νομίζω ότι οι πιστωτικές κάρτες θα πάψουν να υπάρχουν κάποια στιγμή σύντομα», δήλωσε ο Κάμπος Νέτο, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το Pix για να προσφέρουν πίστωση.

Το Pix, το οποίο στη Βραζιλία ξεκίνησε από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής το 2020, επιτρέπει μεταφορές και πληρωμές σε πραγματικό χρόνο και έχει υιοθετηθεί ευρέως από τους Βραζιλιάνους, ξεπερνώντας ήδη τον όγκο των συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Κάμπος Νέτο, το Pix θα μπορούσε πρώτα να επεκταθεί «τουλάχιστον» στη Λατινική Αμερική, ενώ είπε ότι και ο Καναδάς έχει δείξει ενδιαφέρον για το σύστημα.

Τι είπε για τα κρυπτονομίσματα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κάμπος Νέτο είπε ότι διαφωνεί με τις αυστηρές ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για τη συγκέντρωση στην αγορά, καθώς τέσσερις εταιρείες κατέχουν, επί του παρόντος, το 80% των κρυπτονομισμάτων που διακινούνται.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, οι ρυθμιστικές αρχές στη Βραζιλία θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα έχουν διαφάνεια στον τρόπο διαπραγμάτευσης, δημιουργίας και συναλλαγής τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ