Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις επηρεάζουν την ασφάλεια σε Ασία και Ειρηνικό

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ δήλωσε σήμερα ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας επηρεάζουν την ασφάλεια στην περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού.

"Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερη γεωπολιτική αμφισβήτηση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού", δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Σιγκαπούρη θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην εγκλωβιστεί στην "αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων".

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθιστά "σχεδόν αδύνατη" τη συνεργασία σε πιεστικά παγκόσμια θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και η διάδοση των πυρηνικών όπλων, τόνισε κατά την ομιλία του για την εθνική γιορτή της πόλης-κράτους.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του σύντομα θα καταργήσει τον νόμο, κατάλοιπο του βρετανικού αποικιακού καθεστώτος, που ποινικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ