Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Προς έγκριση το νέο εμβόλιο Pfizer-BioNTech για την μετάλλαξη Ομικρον

Εμβόλιο Pfizer / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Την έγκριση της ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 της μετάλλαξης Όμικρον για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών ζήτησε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η Pfizer-BioNTech.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού ενάντια στις κυρίαρχες υποπαραλλαγές, γράφει το CNBC, καθώς αναμένεται νέο κύμα μολύνσεων δεδομένου ότι εξασθενεί η ανοσία από τον μέχρι τώρα εμβολιασμό και παράλληλα χαλάει ο καιρός και ο κόσμος θα κλειστεί πάλι σε εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα εμβόλια θα στοχεύουν τόσο το αρχικό στέλεχος του ιού όσο και την Όμικρον, και οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα παράσχουν μεγαλύτερη προστασία απέναντι στη λοίμωξη αλλά και την ήπια ασθένεια.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον ιό που πρωτοεμφανίστηκε στη Γιουχάν της Κίνας. Αν και εξακολουθούν να αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση, εντούτοις δεν παρέχουν ουσιαστική προστασία έναντι της λοίμωξης και της ήπιας συμπτωματολογίας.

Ο δρ Aσίς Τζα, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του Covid, δήλωσε ότι οι νέες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στο κοινό έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ