Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Η TotalEnergies θα πουλήσει το μερίδιό της στη ρωσική Terneftegaz

Πηγή: AP Photo

Η TotalEnergies, που αντιμετωπίζει επικρίσεις για τους διάφορους επιχειρηματικούς δεσμούς της με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα πως θα πουλήσει το μερίδιό της στην Terneftegaz, μια κοινοπραξία με τη Novatek, στη ρωσική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Το κλείσιμο αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2022, υποκείμενο στους συνήθεις όρους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρία.

Η γαλλική εταιρία βρέθηκε υπό πίεση αυτή την εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις διασυνδέσεις της με την Terneftegaz, αφότου η εφημερίδα Le Monde έγραψε πως η εταιρία παρείχε συμπυκνωμένο αέριο το οποίο μετατράπηκε αργότερα σε κηροζίνη που χρησιμοποιήθηκε σε δύο ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η TotalEnergies ανέφερε πως αυτή η εκποίηση είχε σχεδιαστεί πριν εμφανιστεί η αντιπαράθεση και πως είχε στείλει αίτημα έγκρισης της συμφωνίας στις ρωσικές αρχές στις 8 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Le Monde, η κοινοπραξία της εταιρίας Terneftegaz ενεπλάκη στη προμήθεια συμπυκνωμένου αερίου για την παρασκευή καυσίμου αεριωθούμενων που μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

Η TotalEnergies επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα παραγάγει συμπυκνωμένο αέριο από κοινού με τη Novatek στη Ρωσία που καταλήγει σε καύσιμο αεριωθούμενων, αλλά είπε πως αυτό προοριζόταν όλο για εξαγωγή.

Η Global Witness, που βοήθησε τη Le Monde να συμπληρώσει την έρευνα, είπε πως η TotalEnergies αντιφάσκει στις ανακοινώσεις της και πως θα πρέπει να διενεργηθεί έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ