Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: Με θάρρος και σθένος θα αντιμετωπίσει τον χειμώνα η Γερμανία - Βολές κατά Μέρκελ

Πηγή: AP Images

Η Γερμανία "θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος" παρά τους κινδύνους ελλείψεων, διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ενεργειακής πολιτικής της CDU της Αγγελα Μέρκελ.

"Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μπορούμε να πούμε ότι θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα, παρά όλες τις εντάσεις, χάρη στις προετοιμασίες που έχουμε κάνει, πράγμα που κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί πριν από τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες", δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος ενώπιον της γερμανικής βουλής, η οποία ξεκίνησε σήμερα την εξέταση του προϋπολογισμού 2023.

"Είμαστε σήμερα σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτόν το χειμώνα με θάρρος και σθένος και να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει", συνέχισε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος.

Ο διάδοχος της Αγγελα Μέρκελ είναι επίσης "πεπεισμένος ότι η Γερμανία είναι σε θέση να δεσμευθεί στην πορεία προς το μέλλον", έχοντας λάβει "σημαντικές αποφάσεις, πιο σημαντικές από εκείνες οι οποίες ελήφθησαν κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών".

Οι αποφάσεις αυτές αποφέρουν καρπούς, συνέχισε, αναφερόμενος κυρίως στο πλήθος των σχεδίων κατασκευής τερματικών σταθμών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Επίσης, τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου "υπερβαίνουν το 85%" της δυναμικότητας και είναι υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου", δήλωσε ο Ολαφ Σολτς, προβάλλοντας τις συμφωνίες για προμήθεια φυσικού αερίου με την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Επίθεση στη Μέρκελ

Υιοθετώντας επιθετικούς τόνους, ο γερμανός καγκελάριος επέκρινε την ενεργειακή πολιτική των συντηρητικών κυβερνήσεων CDU-CSU, που οδήγησαν στην υπερβολική εξάρτηση της Γερμανίας από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο.

Η συντηρητική ένωση που βρέθηκε στην εξουσία από το 2005 μέχρι το 2021, "φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η Γερμανία έλαβε τις αποφάσεις για την έξοδο από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια, χωρίς να έχει ποτέ την δύναμη να δεσμευθεί σε οτιδήποτε, ούτε να προωθήσει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κατήγγειλε ο Ολαφ Σολτς.

"Διεξήγαγαν μάλιστα αμυντικές μάχες κατά κάθε μονάδας αιολικής ενέργειας και κάθε αμυντική μάχη των τελευταίων αυτών ετών έβλαψε την Γερμανία", συνέχισε ο Ολαφ Σολτς, πρώην υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της τελευταίας κυβέρνησης συνασπισμού της Αγγελα Μέρκελ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ