Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Παρά την πτώση των τιμών αερίου ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 8,3%

Διαψεύστηκαν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για επιβράδυνση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο στο 8,3%.

Ο ΔΤΚ αυξήθηκε απροσδόκητα σε ετήσια βάση, καθώς η μείωση των τιμών της βενζίνης και του φυσικού αερίου αντισταθμίστηκε από την αύξηση του κόστους των ενοικίων και των τροφίμων, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας την Τρίτη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος «μετρά» ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% για τον μήνα στο 8,3%.

Ο βασικός πληθωρισμός, εξαιρουμένου του ασταθούς κόστους τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κατά 0,1% και ο βασικός πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 0,3%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones. Οι αντίστοιχες εκτιμήσεις σε ετήσια βάση ήταν 8% και 6%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ