Νέα

Αυτές οι πόλεις έχουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους - Πρωτιά με απώλειες για Ν. Υόρκη

Πηγή: ΑP

Η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο είναι τα μέρη όπου ζουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής εταιρίας Henley & Partners Group.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μισές από τις 10 πρώτες πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους βρίσκονται στις ΗΠΑ. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα αποκαλύπτεται ότι η πόλη της Νέας Υόρκης ναι μεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ωστόσο έχασε το 12% των εκατομμυριούχων κατοίκων της το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο σημείωσε αύξηση 4%. Το Λονδίνο, που κατέχει την τέταρτη θέση, σημείωσε πτώση 9%.

Η έκθεση ορίζει τους εκατομμυριούχους ως εκείνους με επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων και άνω.

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις

Στην έκθεση  γίνεται αναφορά στις 25 ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο όσον αφορά  τον πληθυσμό τους σε εκατομμυριούχους. Εκείνες με ισχυρές βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος αυτής της λίστας, με το Ριάντ να έρχεται πρώτο, ακολουθούμενο από το Sharjah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Όστιν είναι η πρώτη αμερικανική πόλη που εμφανίζεται στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κατάλογο, καθώς οι αριθμοί της για τον δείκτη HNWI (άτομα υψηλής καθαρής αξίας) έχουν αυξηθεί κατά 14% μόνο το 2022, με 15.800 εκατομμυριούχους να διαμένουν στην πόλη του Τέξας. Πολλές εταιρείες μεταφέρουν τα γραφεία τους στο Τέξας και τη Φλόριντα. Φυσικά, πολλοί HNWI μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ πόλεων.

Η λίστα με τις 20 κορυφαίες πόλεις για εκατομμυριούχους 

 1. New York
 2. Tokyo
 3. San Francisco Bay Area
 4. London
 5. Singapore
 6. Los Angeles and Malibu
 7. Chicago
 8. Houston
 9. Beijing
 10. Shanghai
 11. Sydney
 12. Hong Kong
 13. Frankfurt
 14. Toronto
 15. Zurich
 16. Seoul
 17. Melbourne
 18. Dallas and Fort Worth
 19. Geneva
 20. Paris

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ