Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζ. Μπάιντεν: Προτεραιότητά μας η επιστροφή του Αμερικανού μηχανικού από το Αφγανιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μαρκ Φρέριχς, ένας Αμερικανός μηχανικός που αφέθηκε σήμερα ελεύθερος από το Αφγανιστάν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων, θα πρέπει να επιστρέψει με υγεία και ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι μίλησε με την οικογένεια του Φρέριχς.

«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Μαρκ θα έχει μια υγιή και ασφαλή επιστροφή και θα του δοθεί ο χώρος και ο χρόνος που χρειάζεται για μετάβαση πίσω στην κοινωνία», είπε ο Μπάιντεν. «Έχουμε πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε σε πολλές άλλες υποθέσεις, όμως η απελευθέρωση του Μαρκ καταδεικνύει τη μακρόχρονη δέσμευσή μας».

Νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είχε δηλώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την απελευθέρωση του Αμερικανού μηχανικού Μαρκ Φρέριχς σε μια ανταλλαγή με τον Χάζι Μπάσιρ Νουρζάι, στέλεχος των Ταλιμπάν.

Ο Μπάιντεν έδωσε χάρη στον Νουρζάι ο οποίος κρατείτο επί 17 χρόνια στις ΗΠΑ, είπε ο αξιωματούχος.

Ο Μαρκ Φρέιριχς φαίνεται να είναι σε σταθερή κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του σήμερα σε μια ανταλλαγή με έναν Αφγανό φύλαρχο, δήλωσε εξάλλου αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Οι αρχές των ΗΠΑ έκριναν ότι η απελευθέρωση του στελέχους των Ταλιμπάν Μπασίρ Νουρζάι δεν θα αποτελέσει αυξημένο κίνδυνο για τους Αμερικανούς ούτε θα αλλάξει τη φύση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα