Νέα
  • ΓΔ: 916.07 +0.07%
  • Τζίρος: 24,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σ. Δανέζης-OPEN: Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι δεν είναι έτοιμοι να δουν τη Μελόνι να κυβερνά

Πηγή: AP Photo

Την πολιτική προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά της και τα σημαινόμενα της πρωτιάς της Τζόρτζιας Μελόνι, στις χτεσινές εκλογές στην Ιταλία, ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης.

Οπως επισήμανε, η Μελόνι φέρνει τεκτονικές αλλαγές στην Ιταλία. Η εκλογή της, σημείωσε ο Σ. Δανέζης, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχία της ακροδεξιάς στη Σουηδία, σε μια εποχή που βασιλεύει ο Ορμπαν στην Ουγγαρία και η Λεπέν συγκεντρώνει 41,5% στην τελευταία εκλογική μονομαχία που είχε με τον Μακρόν.

Χθες, λοιπόν, που η αποχή σημείωνε ιστορικό ρεκόρ στην Ιταλία, υπογράμμισε ο Σ. Δανέζης, ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους ψήφιζε το κόμμα των «αδελφών της Ιταλίας», το οποίο έχει νεοφασιστικές ρίζες.

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για τη Μελόνι, συνέχισε ο Σ. Δανέζης, υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές που πιστεύουν πως η Ιταλία έχει τώρα ίσως μια ευκαιρία να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία, μετά από πάρα πολλά χρόνια, είπε, θυμίζοντας πως η Ιταλία είχε 70 κυβερνήσεις σε 77 χρόνια.

Επιπλέον, συνέχισε ο Σ. Δανέζης, πολλοί λένε πως άλλο ο προεκλογικός αγώνας και τα συνθήματα στο μπαλκόνι και άλλο η διακυβέρνηση της χώρας. Η Μελόνι είναι, βεβαιώς, είπε, σημαιοφόρος των ευρωσκεπτικιστών, αλλά πόσο μπορεί να τραβήξει το σχοινί σε αυτήν την κόντρα με τις Βρυξέλλες. Λαϊκίζει χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν είναι ίδια με τη Λεπέν που έταζε τα πάντα. Για παράδειγμα, σημείωσε ο Σ. Δανέζης, η Μελόνι είναι υπέρ της κατάργησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Εχει, επισήμανε, σαφώς σκληρή στάση στο μεταναστευτικό, αλλά ελάτε να δούμε την πραγματικότητα, ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πολύ διαφορετική γνώμη σήμερα. 

Και το ερώτημα, κατέληξε ο Σ. Δανέζης, είναι αν κάτι από όλα αυτά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη χώρα μας. Σε μια περίοδο, παντως, ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, μιας διαφαινόμενης ενεργειακής κρίσης και, βεβαια, του πολέμου στην Ουκρανία, η 45χρονη Μελόνι σπεύδει να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για την έλλειψη εμπειρίας και το ριζοσπαστικό παρελθόν της. Με σύνθημα «Θεός, χώρα και οικογένεια φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, ανα και βεβαίως η διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην Ιταλία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες και ουδής από τους συναγωνιστές της, ούτε ο μπερλουσκόνι, ούτε ο Σαλβίνι είναι έτοιμοι να τη δουν να κυβερνά, κατέληξε ο Σ. Δανέζης

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ