Νέα
  • ΓΔ: 904.6 +0.15%
  • Τζίρος: 27,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Handelsblatt: «Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο»

Κάντο, όπως η Ελλάδα, παροτρύνουν τη Γερμανία, μέσα ενημέρωσης της χώρας για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα μείωσε την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η εξοικονόμηση κατέστη δυνατή κυρίως λόγω της εντεινόμενης χρήσης λιγνίτη και ντίζελ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Handelsblatt με τίτλο «Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα διασφάλιζε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Gazprom. Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός κολοσσός δεν έχει ακόμη επιβάλει περιορισμούς παράδοσης στην Ελλάδα, οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν φέτος στο 20%. Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως λόγω της εντατικότερης χρήσης του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα. Στον σταθμό φθάνει πλέον διπλάσια ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου από ότι το 2021. Το LNG προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αλγερία και το Κατάρ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η Ελλάδα θέλει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο διακοπής παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου».

Πηγή: DW

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ