Νέα
  • ΓΔ: 866.96 +0.87%
  • Τζίρος: 13,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζάρεντ Αϊζακμαν: Σχεδιάζει ταξίδι στο διάστημα με τη SpaceX για να μαζέψει 200 εκατ.

Image | Πηγή: AP Images

Ο Ελον Μασκ έχει δεσμευτεί εντός του 2021 να στείλει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη τριμελές πλήρωμα με SpaceX «Crew Dragon» σκάφη. Ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Αιζακμαν αγόρασε με ενθουσιασμό μια ολόκληρη πτήση της SpaceX, προκειμένου να ταξιδέψει στο διάστημα με τρεις ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Πέρα από την πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής, ο Αιζακμαν ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, ότι σκοπός του είναι να συγκεντρώσει 200 εκατ. δολάρια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children, τα μισά εκ των οποίων θα δοθούν από τον ίδιο.

Μια γυναίκα, μέλος του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, έχει ήδη επιλεγεί για την αποστολή, ενώ όποιος δωρίσει χρήματα τον Φεβρουάριο στο νοσοκομείο θα μπει σε κλήρωση για ακόμα μία θέση. Η τελευταία θέση θα δοθεί σε επιχειρηματία που σχετίζεται με την εταιρεία του Άιζακμαν.

Στην πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή, με την ονομασία "Inspiration4", επικεφαλής του πληρώματος θα είναι ο 37χρονος δισεκατομμυριούχος, στο οποίο θα συμμετέχει και πρώην αστροναύτης της NASA.

Ο Aιζακμαν δεν απογειώνεται για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον ιδρυτή της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών Shift4 Payments, αλλά  και συνιδρυτή ιδιοκτήτριας εταιρείας ενός μεγάλου στόλου πολεμικών αεροσκαφών. Συνεπώς, έχει προετοιμαστεί αρκετά, με ιστορικό 6.000 ωρών πτήσεων σε ιδιωτικά τζετ, αλλά και πολεμικά αεροσκάφη.

«Θα ήθελα σε 50 χρόνια να μπορεί να ταξιδεύει μία οικογένεια στο διάστημα, για λόγους αναψυχής, απλά φορώντας τη διαστημική στολή», δήλωσε ο Αϊζακμαν, στους υπεύθυνους του Super Bowl, λίγο πριν υπογράψει μαζί τους συμφωνία για την προβολή του φιλανθρωπικού σκοπού. «Η πρόσβαση στο διάστημα θα είναι πλέον εύκολη, αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», πρόσθεσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, διέρευσαν τα ονόματα τριών επιχειρηματιών οι οποίοι πλήρωσαν 55 εκατ. δολάρια έκαστος για ένα ταξίδι με το SpaceX Dragon, τον Ιανουάριο 2022. Ο Aιζακμαν δεν αποκάλυψε το κόστος της θέσης του στην αποστολή, όμως, άφησε να εννοηθεί πως το εν λόγω ποσό δε θα ξεπερνά σε καμία περίπτωση το συνολικό ποσό που θα λάβει η παιδιατρική κλινική.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ