Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Μεγάλη μείωση των παραγγελιών στη βιομηχανία

Οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων βυθίστηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο καθώς τα σκληρά lockdown στην Κίνα πίεσαν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ενισχύοντας τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι παραγγελίες μεταποίησης μειώθηκαν 2,7% σε μηνιαία βάση σε προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση των παραγγελιών κατά 0,5%.

Οι παραγγελίες εξωτερικού τον Απρίλιο μειώθηκαν 4,0% σε μηνιαία βάση. Οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 5,6% και οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 3,0%. Οι παραγγελίες εσωτερικού σημείωσαν πτώση 0,9%.

Οι παραγγελίες παραγωγής μειώθηκαν 6,2% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, ανέφερε το υπουργείο.

Τα στοιχεία της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής για τον Απρίλιο αναμένεται να δημοσιευτούν την Τετάρτη.

«Η αυξημένη αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζει να οδηγεί σε αδύναμη ζήτηση, ειδικά από το εξωτερικό», ανέφερε η γερμανική στατιστική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη. «Ωστόσο, οι εταιρείες εξακολουθούν να έχουν γεμάτα βιβλία παραγγελιών».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ