Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Η Ελλάδα θέλει να προμηθεύσει με αιολική ενέργεια Γερμανία και Αυστρία

Πηγή: Associated Press

«Η Ελλάδα θέλει να προμηθεύσει με αιολική ενέργεια τη Γερμανία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Spiegel.

Στοο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για εμπόριο με αιολική ενέργεια σχολιάζεται στο γερμανικό περιοδικό. «Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στη Γερμανία και την Αυστρία την κατασκευή μιας απευθείας ηλεκτρικής σύνδεσης.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από την Ελλάδα στην κεντρική Ευρώπη.  "Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πράσινη ενέργεια στη νότια Γερμανία, την οποία μπορεί να παράσχει η Ελλάδα", δήλωσε. Η αρχική ισχύς της διασύνδεσης θα μπορούσε να είναι 3 γιγαβάτ και θα μπορούσε να διασχίζει την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες, ανέφερε.

Μόνο φέτος, η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη δυναμική της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στα 3,8 γιγαβάτ. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να καλύπτουν το 70% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ