Νέα
  • ΓΔ: 1271.03 +0.50%
  • Τζίρος: 79,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βουλγαρία: Χρηματοδότηση σε 127 εταιρείες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Μέσα σε μία εξαετία, 127 βουλγαρικές εταιρείες έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Νικόλα Στογιάνοφ κατά τη διάρκεια τελετής για τα 50 χρόνια της Βουλγαρίας ως χώρας που δραστηριοποιείται στο Διάστημα, την οποία διοργάνωσε την Τετάρτη το Ινστιτούτο Διαστημικής Ερευνας και Τεχνολογίας (SRTI-BAS) στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ.

Η Βουλγαρία υπέγραψε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος το 2015. μέχρι το τέλος του 2021, 127 εταιρείες είχαν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς του Οργανισμού, ενώ υλοποιούνται 39 προγράμματα ύψους άνω των 12 εκατομμυρίων BGN. Τα προγράμματα σχετίζονται με την παρατήρηση της Γης, την διαστημική επιστήμη και τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες κ.λπ., είπε ο Νικόλα Στογιάνοφ.

«Η Βουλγαρία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές επιτυχίες σε διάφορους τομείς της επιστήμης. Ωστόσο, η διαστημική έρευνα βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή αυτής της λίστας και έχει επανειλημμένα στρέψει τη διεθνή προσοχή στη Βουλγαρία και τους βούλγαρους επιστήμονες», δήλωσε ο υπουργός Νικόλα Στογιάνοφ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ