Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Νάνσι Πελόζι προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν νομίζω ότι είναι αρκετά άντρας για να καταθέσει στο Κογκρέσο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπερβολικά δειλός για να υπακούσει στην κλήτευση που έλαβε από το Κονγκρέσο για να καταθέσει στην ειδική επιτροπή που ερευνά τον ρόλο του στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 κατά του Καπιτωλίου, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά άνδρας για να εμφανισθεί. Δεν πιστεύω ότι οι δικηγόροι θέλουν να εμφανισθεί διότι θα πρέπει να κάνει ένορκη κατάθεση», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι στο MSNBC. «Θα δούμε αν είναι αρκετά άνδρας ώστε να εμφανισθεί».

Την Παρασκευή, η ειδική επιτροπή ανακοίνωσε ότι εξέδωσε κλήτευση προς τον Τραμπ δίνοντάς του προθεσμία μέχρι τις 4 Νοεμβρίου για να καταθέσει σειρά εγγράφων που σχετίζονται με τις δραστηριότητές του πριν και μετά την 6η Ιανουαρίου 2021. Η επιτροπή πληροφόρησε επίσης τον Τραμπ ότι τον καλεί να εμφανισθεί για να καταθέσει στις, ή περί τις, 14 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της, η Λιζ Τσέινι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της ειδικής επιτροπής, δήλωσε στην εκπομπή Meet the Press του NBC ότι ο Τραμπ πιθανότατα διέπραξε σειρά εγκληματικών πράξεων για τις οποίες το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μπορεί να του ασκήσει δίωξη.

«Εχει δείξει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει βία για να προσπαθήσει να σταματήσει την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», δήλωσε η Τσέινι. «Γνωρίζουμε από καταθέσεις ότι παραδέχθηκε ότι έχασε (τις εκλογές του 2020).

«Αλλά ακόμη και αν θεωρούσε ότι είχε νικήσει, δεν στέλνεις τον ένοπλο όχλο στο Καπιτώλιο. Δεν κάθεσαι επί 187 λεπτά αρνούμενος να σταματήσεις την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν στέλνεις tweet που υποκινεί περισσότερη βία», είπε.

Η Λιζ Τσέινι δεν διευκρίνισε τι πρόκειται να κάνει η επιτροπή αν ο Τραμπ αρνηθεί να συνεργασθεί στην κλήτευση. Αν καταθέσει, είπε, «δεν θα το μετατρέψει σε τσίρκο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ