Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Xiaomi: Σχεδιάζει εργοστάσιο παραγωγής κινητών στην Τουρκία

Xiaomi / Πηγή: AP Images
Xiaomi / Πηγή: AP Images

Η Xiaomi, ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές smart κινητών τηλεφώνων με έδρα την Κίνα πρόκειται να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία.

Μετά τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας OPPO, Tecno, TCL και Vivo, τη σκυτάλη παίρνει η Xiaomi κι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο λιμάνι της πόλης Αβτσιλάρ στην Κωνσταντινούπολη, σ’ ένα εργοστάσιο έκτασης 14.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα απασχολούνται περίπου 2.000 άτομα.

Η παραγωγή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021, με στόχο την κατασκευή έως και 5 εκατ. κινητών τηλεφώνων ετησίως. Στo εγχείρημα συμμετέχει και η νορβηγική Salcomp, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των μπαταριών και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

«Η Τουρκία συνιστά μια πολύ σημαντική επενδυτική αγορά για εμάς», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, αναπτύσσοντας την επενδυτική πολιτική της κινέζικης εταιρείας για τη γείτονα χώρα.

Οι συσκευές θα πωλούνται οικονομικότερα στου Τούρκος, ωστόσο η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ