Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μουντιάλ: Το Κατάρ πληρώνει τα έξοδα φιλάθλων έναντι θετικών σχολίων στα Social Media

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου (20/11-18/12) πληρώνουν γκρουπ φιλάθλων για να ταξιδέψουν στο Κατάρ, ζητώντας τους ως αντάλλαγμα θετικά σχόλια στα social media.

Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς (SC) επιβεβαίωσε την πολιτική της πρόσκλησης γκρουπ φιλάθλων στο Μουντιάλ ως καλεσμένων, μετά από αναφορές του ολλανδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου "NOS", το οποίο μετέδωσε χθες ότι το Κατάρ πληρώνει για πτήσεις και ξενοδοχεία, για μια ομάδα 50 Ολλανδών ποδοσφαιρόφιλων.

Σε αντάλλαγμα, αυτοί οι φίλαθλοι έπρεπε να υπογράψουν έναν «κώδικα συμπεριφοράς», προκειμένου να δημοσιεύουν ευνοϊκά σχόλια για το τουρνουά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναφέρουν «οποιαδήποτε προσβλητικά, ταπεινωτικά ή υβριστικά σχόλια» από άλλους στο SC, κατά προτίμηση με βίντεο.

Το "NOS" πρόβαλε αναφορές δύο Ολλανδών φιλάθλων που είπαν ότι είχαν επιλεγεί από τους διοργανωτές του τουρνουά ως "Fan Leaders" (ηγέτες οπαδών) και πρόσθεσαν πως τους ζητήθηκε να επιλέξουν μια ομάδα 50 φιλάθλων για το δωρεάν ταξίδι στο Κατάρ.
 
«Καθώς πλησιάζει το τουρνουά, προσκαλέσαμε τους πιο δραστήριους οπαδούς να ορίσουν προσωπικά μια μικρή επιλογή φιλάθλων για να συμμετάσχουν ως καλεσμένοι μας, προκειμένου να τους ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του SC.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ περιγράφει το πρόγραμμα "Fan Leaders" ως ένα δίκτυο περίπου 400 φιλάθλων από 60 χώρες.

Οι διοργανωτές δεν είπαν πόσους φιλάθλους είχαν προσκαλέσει, ούτε παρείχαν οικονομικές λεπτομέρειες.

Στον κώδικα δεοντολογίας του, το SC ζητά από τους "Fan Leaders" να συμφωνήσουν να ενσωματώσουν το περιεχόμενό του στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υποστηρίξουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνοντας like και κοινοποίηση αναρτήσεων τρίτων σχετικά με το τουρνουά.

Ανέφερε επίσης πως οι φίλαθλοι δεν αναμένεται να είναι «φερέφωνο» για το Κατάρ, αλλά πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν θα ήταν σωστό να απαξιώνουν το Κατάρ και την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς ή το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA».

Βελγικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι σε επιλεγμένες ομάδες φιλάθλων από αυτές τις χώρες προσφέρθηκε ένα δωρεάν ταξίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το Κατάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ