Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Η ζήτηση για νικέλιο την οδηγεί σε επενδύσεις στην Ινδονησία

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ινδονησία κοινοποίησε σε κρατικούς αξιωματούχους της ασιατικής χώρας η Tesla, με τις κρίσιμες αποφάσεις να μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα λάβουν χώρα οι σχετικές συναντήσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αμερικανικού κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκονται τα τεράστια αποθέματα νικελίου της χώρας, το οποίο είναι υλικό ζωτικής σημασίας για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Tesla, αναφέροντας λακωνικά ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μπαταρίες  και οι λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

«Αν θέλουν μόνο να αγοράσουν πρώτες ύλες, δεν ενδιαφερόμαστε. Αυτό αφορά κάτι παραπάνω από την απλή λήψη της πρώτης ύλης», συμπλήρωσε.

Η Ινδονησία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας νικελίου στον κόσμο, αναθεώρησε την πολιτική της για τις εξαγωγές νικελίου πέρυσι, σε μια προσπάθεια να αναπτύξει μια πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού, ξεκινώντας από την εξόρυξη και συνεχίζοντας μέχρι την μεταποίηση σε μέταλλα και χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη ζήτηση για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την πλευρά της,η Tesla έχει γνωστοποιήσε ότι αναζητά αξιόπιστες πηγές νικελίου, επισημαίνοντας ότι το τρέχον κόστος των μπαταριών αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλάδου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ