Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Εξι αεροπορικές εταιρείες θα επιστρεψουν $622 εκατ. σε επιβάτες που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους

Πηγή: AP Photo

Εξι αεροπορικές εταιρείες θα πληρώσουν συνολικά 7,25 εκατομμύρια δολάρια (7,03 εκατομμύρια ευρώ) σε πρόστιμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, ενώ συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν επιστροφές χρημάτων σε επιβάτες για το ποσό των 622 εκατομμυρίων δολαρίων (602,84 εκατομμύρια ευρώ), καθώς το υπουργείο είναι αποφασισμένο να προστατεύσει επιθετικά τα δικαιώματα των επιβατών.

Οι κινήσεις αυτές για την επιβολή του νόμου βοήθησαν ώστε να διασφαλιστεί πως οι έξι αεροπορικές εταιρείες θα καταβάλουν τις επιστροφές χρημάτων που προβλέπει ο νόμος “σε εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών, οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν ή ο χρόνος πραγματοποίησής τους άλλαξε σημαντικά”, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ.

Ο υπουργός δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το διακανονισμό, η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Frontier Airlines απαιτείται να καταβάλει 222 εκατομμύρια δολάρια (215, 16 εκατομμύρια ευρώ) σε επιστροφές χρημάτων και θα πληρώσει πρόστιμο 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων (2,13 εκατομμυρίων ευρώ), ενώ η Air India, που είναι ιδιοκτησίας του ομίλου Tata, θα προχωρήσει σε επιστροφές χρημάτων 121,5 εκατομμύρια δολάρια (117,76 εκατομμύρια ευρώ), με καταβολή προστίμου 1,4 εκατομμυρίου δολαρίων (1,36 εκατομμυρίου ευρώ).

Η κρατική αεροπορική εταιρία της Πορτογαλίας TAP Portugal θα προχωρήσει σε επιστροφές χρημάτων 126,5 εκατομμυρίων δολαρίων (122,60 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά και καταβολή προστίμου 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων (1,06 εκατομμυρίου ευρώ), ενώ η κολομβιανή αεροπορική εταιρία Avianca θα επιστρέψει 76,8 εκατομμύρια δολάρια (74,43 εκατομμύρια ευρώ) και θα πληρώσει πρόστιμο 750.000 δολαρίων (726.896 ευρώ).

Η αεροπορική εταιρία του Ισραήλ El Al θα επιστρέψει χρήματα 61,9 εκατομμυρίων δολαρίων (59,99 εκατομμυρίων ευρώ) με την καταβολή προστίμου 900.000 δολαρίων (872.000 ευρώ). Η μεξικανική αεροπορική εταιρία Aeromexico θα επιστρέψει 13,6 εκατομμύρια δολάρια (13,18 εκατομμύρια ευρώ) με την καταβολή προστίμου 900.000 δολαρίων (871.275 ευρώ).

“Βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες ενέργειες επιβολής του νόμου, αλλά και έρευνες”, δήλωσε ο Μπούτιτζετζ. Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αναμένει την έκδοση επιπρόσθετου αριθμού εντολών σχετικά με την επιβολή αστικών ποινών αυτή τη χρονιά, αλλά δεν διεξάγει κάποια άλλη έρευνα για επιστροφή χρημάτων σε άλλη αεροπορική εταιρία.

Το ίδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι το αρμόδιο γραφείο προστασίας του καταναλωτή για την πολιτική αεροπορία αξιολόγησε εντολές για την επιβολή προστίμων 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων (7,85 εκατομμυρίων ευρώ) μέσα στο 2022. Πρόκειται για την επιβολή του μεγαλύτερου ποσού προστίμων που έχει επιβληθεί ποτέ, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

Ο Μπούτιτζετζ έχει υποσχεθεί να κυνηγήσει τις αεροπορικές εταιρίες και έχει προτείνει την εφαρμογή νέων κανονισμών για να ενισχύσει το πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ