Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σουηδία: Ετοιμάζονται συνταγματικές τροπολογίες κατά της τρομοκρατίας

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε σήμερα συνταγματικές τροπολογίες που επιτρέπουν την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την τρομοκρατία και την κατασκοπεία.

Η τροπολογία που οδηγεί στην υιοθέτηση σκληρότερης στάσης απέναντι σε υπόπτους για τρομοκρατία καθιστά δυνατό τον περιορισμό της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι. Θα διευκολύνει τη δίωξη μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ικανοποιώντας την Τουρκία που μέχρι σήμερα μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον είχε δεσμευτεί πως η κυβέρνησή του θα ανταποκρινόταν στις ανησυχίες που εξέφρασε η Τουρκία, προκειμένου να άρει κάθε εμπόδιο στην ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλη τροπολογία, από τη νέα χρονιά θα τιμωρείται η παροχή πληροφοριών που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις της Σουηδίας με άλλα κράτη ή οργανισμούς (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, κ.α.) όπως μεταδίδει το δίκτυο SVT.

Η σουηδική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στόχος είναι η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, ενώ δημοσιογράφοι εκφράζουν φόβους ότι θα πληγεί η προστασία των πηγών τους και η ελευθερία της έκφρασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ