Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χάμπεκ: «Τρελή ιδέα, που εξηγείται μόνο με διαφθορά», η διοργάνωση του Mundial από το Κατάρ

Ως «τρελή ιδέα, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο με διαφθορά», περιέγραψε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου από το Κατάρ και δήλωσε ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο λίγη διάθεση να παρακολουθήσει τους αγώνες του Μουντιάλ.

«Η ιδέα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε… δεν ξέρω κι εγώ τι θερμοκρασία, ήταν πάντα μια τρελή ιδέα και δεν μπορεί πραγματικά να εξηγηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με διαφθορά», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ στο πλαίσιο εμπορικού συνεδρίου στο Βερολίνο. Όταν μάλιστα ερωτήθηκε αν ο ίδιος θα παρακολουθήσει τους αγώνες, δήλωσε: «Ποτέ άλλοτε δεν είχα τόσο λίγη διάθεση. Δεν αποκλείω βέβαια ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον» από τον κόσμο. Πρόσφατα, σε έρευνα του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 70% των Γερμανών δήλωνε ότι δεν έχει διάθεση να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Ο κ. Χάμπεκ επισκέφθηκε το Κατάρ τον περασμένο Μάρτιο, αναζητώντας ενεργειακή συνεργασία. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν προέκυψε κάτι από αυτές τις επαφές, αν και υπάρχουν ακόμη σε εξέλιξη συνομιλίες με γερμανικές εταιρίες. Το Κατάρ ζητούσε μακροχρόνια συμβόλαια για την παράδοση φυσικού αερίου, αλλά οι γερμανικές εταιρίες δέχθηκαν πιο συμφέρουσες προτάσεις από άλλους προμηθευτές, εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «το Κατάρ δεν συμμερίζεται τις ίδιες αξίες». Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ενεργειακή ασφάλεια δεν μπορεί να κατοχυρωθεί μόνο με συνεργασίες με χώρες όπως η Νορβηγία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ