Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία εγκαινιάζει εργοστάσιο αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο όμιλος Hyundai εγκαινιάζει εργοστάσιο αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα και εργοστάσιο μπαταριών. Η νέα παραγωγική μονάδα κατασκευάζεται στην περιοχή του Bryan County Mega στην πολιτεία Georgia των ΗΠΑ.

Το ύψος της επένδυσης των 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία και τους συνεργαζόμενους προμηθευτές περιλαμβάνει σχέδια για την παραγωγή μιας γκάμας καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων Hyundai και Genesis, καθώς και μια νέα μονάδα κατασκευής μπαταριών.

Το νέο «έξυπνο» εργοστάσιο της HMGMA αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγική του δραστηριότητα το 1ο εξάμηνο του 2025 με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 300.000 μονάδων.

Οι νέες μονάδες θα βασίζονται κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία τους και στη χρήση τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών για την κάλυψη των απαιτήσεων RE100.

Μετά από αυτή την επένδυση ο όμιλος στοχεύει να διατηρήσει τη θέση του ως ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ