Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Από τη βρετανική μετάλλαξη τα περισσότερα νέα κρούσματα

Εμανουέλ Μακρόν / Πηγή: AP Images
Εμανουέλ Μακρόν / Πηγή: AP Images

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 19.175 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, λιγότερα από τα 20.586 που είχαν ανακοινωθεί χθες, με τον αριθμό τους να μειώνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. 

Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 27.694 από 27.369 το Σάββατο, ανακόπτοντας την πτωτική τάση που είχε καταγραφεί τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας επίσης αυξήθηκε, σε 3.272 από 3.225 που ήταν το Σάββατο.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στα νοσοκομεία και του οίκους ευγηρίας της Γαλλίας ανέρχεται πλέον σε 78.965 από 78.794 το Σάββατο.

Οι γιατροί ανησυχούν ιδιαίτερα για την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης του κορονοϊού που ανιχνεύτηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί να αποτελεί την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων από τις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης για την COVID-19 στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ