Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ουκρανία: Αυξάνονται οι δηλητηριάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα

Πηγή: ΑΠΕ

Οι δηλητηριάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία, καθώς οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν γεννήτριες και ξυλόσομπες για να αντιμετωπίζουν τις διακοπές της ηλεκτροδότησης και την έλλειψη θέρμανσης λόγω των βομβαρδισμών του ρωσικού στρατού σε υποδομές, δήλωσε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

Τον Νοέμβριο αναφέρθηκαν συνολικά 368 δηλητηριάσεις πολιτών, συμπεριλαμβανομένων 92 παιδιών, διευκρίνισε ο Ολεξάντρ Χορούσνι, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας.

Από τους ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηριάσεις, 20 υπέκυψαν, πρόσθεσε.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αναφέρθηκαν 97 δηλητηριάσεις πολιτών, συμπεριλαμβανομένων 25 παιδιών, και 14 θάνατοι, συνέχισε ο κ. Χορούσνι.

Παρότρυνε όσους διαθέτουν γεννήτριες να μην τις χρησιμοποιούν σε κλειστούς χώρους και να ζητούν βοήθεια από επαγγελματίες για την εγκατάστασή τους.

Εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών στο ουκρανικό δίκτυο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι καθημερινές σε μεγάλο μέρος της χώρας εν μέσω του χειμώνα, με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Τα νοικοκυριά προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν χρησιμοποιώντας γεννήτριες, αν διαθέτουν. Για τη θέρμανση, πολλά είναι αναγκασμένα να καταφεύγουν στην καύση ξύλων ή άνθρακα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ