Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Καταργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των στρατιωτικών κατά του κορονοϊού

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε χθες Πέμπτη οριστικά με ψηφοφορία στη Γερουσία τον φαραωνικό αμυντικό προϋπολογισμό 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κείμενο που συμπεριλαμβάνει επίσης την κατάργηση της υποχρέωσης των στρατιωτικών να εμβολιάζονται κατά της COVID-19.

Η διάταξη αυτή προστέθηκε στο νομοσχέδιο παρά την αντίθεση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν και εκλαμβάνεται ως μεγάλη νίκη των Ρεπουμπλικάνων, που απειλούσαν να καταψηφίσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό εάν δεν ικανοποιείτο η απαίτησή τους αυτή.

Η αθέτηση της υποχρέωσης να εμβολιάζονται οι στρατιωτικοί είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση περίπου 8.000 μελών από τις τάξεις των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο υγειονομικός περιορισμός αυτός, ένας από τους τελευταίους που παρέμεναν ακόμη σε ισχύ στις ΗΠΑ, είχε σκοπό, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο, να προστατεύσει την υγεία και το αξιόμαχο των μελών του αμερικανικού στρατού.

Το κείμενο, που εγγυάται τη χρηματοδότηση των ενόπλων δυνάμεων το οικονομικό έτος 2023, είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατά συνέπεια μένει απλά να το υπογράψει ο πρόεδρος.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 10 δισεκ. δολαρίων και νέες πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ