Νέα
  • ΓΔ: 1413.39 +0.01%
  • Τζίρος: 13,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φον ντερ Λάιεν: «Ιστορική» συμφωνία για τη βιοποικιλότητα

Πηγή: AP

Το «ιστορικό αποτέλεσμα» της COP15 που διεξήχθη στο Μόντρεαλ χαιρέτισε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στη συμφωνία που υιοθέτησαν περισσότερες από 190 χώρες στη διάσκεψη στον Καναδά με στόχο να σταματήσουν την καταστροφή της βιοποικιλότητας και των πόρων της φύσης που είναι απαραίτητοι για την ανθρωπότητα.

Η συμφωνία αυτή συνιστά «έναν οδικό χάρτη για την προστασία και την αποκατάσταση της φύσης», σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι «συμπληρώνει» αυτή του Παρισιού για το Κλίμα.

«Ο κόσμος έχει πλέον δύο πεδία δράσης για να προχωρήσει προς μια βιώσιμη οικονομία ως το 2050», τόνισε επίσης η φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα ο Επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή «μπορεί πράγματι να αλλάξει την κατάσταση».

«Βεβαίως θα πρέπει τώρα να περάσουμε από τα χαρτιά στην υλοποίηση. Αυτό είναι εν γένει το πιο δύσκολο κομμάτι», συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Θα μπορούσε να είναι πιο ισχυρή, αλλά για άλλη μια φορά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για συμβιβασμό», συμπλήρωσε.

Η συμφωνία που επετεύχθη κατά την 15η Διάσκεψη της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Βιοποικιλότητα, τη λεγόμενη COP15 Βιοποικιλότητα, στο Μόντρεαλ, χαρακτηρίστηκε από τον Καναδό υπουργό Περιβάλλοντος Στίβεν Γκιλμπό, «μια πραγματικά ιστορική στιγμή», καθώς όπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, «επιτέλους πετύχαμε τη 'στιγμή του Παρισιού' για τη βιοποικιλότητα εδώ στο Μόντρεαλ».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ