Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Heineken: Σχέδιο εξοικονόμησης 2 δισ. ευρώ - Περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας

Heineken / Πηγή: AP
Heineken / Πηγή: AP

Επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις, η Heineken ανακοίνωσε μεγάλες ζημίες για το 2020, γεγονός που οδήγησε τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο στην παρουσίαση ενός πλάνου για εξοικονόμηση κόστους της τάξεως των 2 δισ. ευρώ μέσα στην ερχόμενη τριετία.

Προκειμένου να αντισταθμίσει τις ζημίες, η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει στην περικοπή των θέσεων εργασίας του προσωπικού που απασχολεί τουλάχιστον κατά 10%. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, πρόκειται να προβεί σε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας επί συνόλου 85.000 υπαλλήλων, με τις απολύσεις να ολοκληρώνονται εντός του πρώτου τριμήνου.

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, εξαιτίας των περιορισμών λόγω της Covid-19 και τα έσοδα του 2021, το λειτουργικό κέρδος και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους, θα συνεχίσουν να κινούνται σε επίπεδα χαμηλότερα του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπόνησε το επιχειρηματικό σχέδιο «Evergreen» με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και την αύξηση των περιθωρίων κέρδους λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

Ένας από τους στόχους της Heineken, είναι να προσφέρει την καλύτερη στον κόσμο ψηφιακή ζυθοποιία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της που αναζητούν διαδικτυακά τα προϊόντα της λόγω των συνθηκών. Στοχεύει επίσης να προωθήσει περισσότερο τα premium brands της, όπως τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Πάντως, η Heineken αναμένει σταδιακή βελτίωση της αγοράς από την τρέχουσα χρονιά και περαιτέρω ομαλοποίηση το 2022, με μία αργή αλλά σταθερή επιστροφή των ευρωπαϊκών μπαρ και εστιατορίων σε λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι θα πετύχει προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους 17% έως το 2023, έναντι 12,3% πέρυσι και 16,8% το 2019.

Σημειώνεται ότι η ετιαρεία ανακοίνωσε για το 2020 ζημίες ύψους 204 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 2,17 δισ. ευρώ το 2019 και εκτιμήσεων για κέρδη 468 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 36% σε οργανική βάση στα 2,42 δισ. ευρώ, έναντι 4,02 δισ. ευρώ.

Τέλος, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 19,72 δισ. ευρώ, από 23,97 δισ. ευρώ το 2019.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ