Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο 30% στο αλκοόλ

Πηγή: ΑP

Το Ντουμπάι προχώρησε στην κατάργηση του φόρου 30% στις πωλήσεις αλκοόλ, ενώ πλέον θα δίνονται δωρεάν οι άδειες πώλησής του, σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού.

Σύμφωνα με το BBC, το Ντουμπάι έχει χαλαρώσει τους νόμους εδώ και αρκετό καιρό, π.χ. επιτρέποντας την πώληση αλκοόλ την ημέρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και εγκρίνοντας την παράδοση στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κατάργηση του φόρου θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ελκυστική για τους τουρίστες, με το Ντουμπάι να έχει αυξανόμενο ανταγωνισμό από γείτονες του Περσικού Κόλπου.

Ο Tyrone Reid, εκπρόσωπος μίας εκ των δύο εταιρειών που διανέμουν αλκοόλ στο Ντουμπάι, της Maritime & Mercantile International (MMI), δήλωσε στο AP ότι «Από τότε που ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας στο Ντουμπάι πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, η προσέγγιση του εμιράτου παρέμεινε δυναμική, ευαίσθητη και περιεκτική για όλους. Οι νέοι κανονισμοί είναι καθοριστικοί για τη συνέχιση της διασφάλισης της ασφαλούς και υπεύθυνης αγοράς και κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών στο Ντουμπάι και τα ΗΑΕ».

Δεν είναι σαφές εάν ο νέος κανονισμός, που τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, θα είναι μόνιμος. Οι Financial Times αναφέρουν ότι τα νέα δεδομένα για το αλκοόλ «θα είναι υπό δοκιμή» για ένα έτος.

Το ποτό είναι ευρέως διαθέσιμο στο Ντουμπάι. Αλλά μια πίντα μπύρας μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 15 δολάρια στα εστιατόρια, ενώ τα μπουκάλια κρασιού μπορεί να ξεκινούν από περισσότερα από 100 δολάρια. Αυτό ωθούσε πολλούς κατοίκους να ταξιδεύουν σε άλλα εμιράτα, όπως το Umm Al Quwain, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ντουμπάι, όπου οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες.

Οι μη μουσουλμάνοι κάτοικοι της πόλης πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών για να πίνουν αλκοόλ και να έχουν άδεια για αλκοόλ - πλαστική κάρτα που εκδίδεται από την αστυνομία.

Ενώ τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα σπάνια ζητούν να δουν τις κάρτες, όσοι κατανάλωνων αλκοόλ χωρίς να διαθέτουν κάρτα, έρχονταν αντιμέτωποι με πρόστιμα ή ακόμη και με σύλληψη.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ