Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Η σουηδική προεδρία δεν αναμένει συμφωνία για το Μεταναστευτικό

Κομισιόν / Πηγή: Pixabay
Κομισιόν / Πηγή: Pixabay

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη συνεχίζονται, ακόμη και μέσα στο χειμώνα. Όμως, η σουηδική προεδρία της ΕΕ έβαλε «ταφόπλακα» στην πιθανότητα να πετύχει επίτευξη συμφωνίας  για το πολυπόθητο μοίρασμα των μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών, μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό που ζητά δηλαδή εδώ και χρόνια ο ευρωπαϊκός νότος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times» που επικαλείται πληροφορίες από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Σουηδίας στις Βρυξέλλες, η Στοκχόλμη θα συνεχίσει μεν τις συνομιλίες, αλλά δεν βλέπει επίτευξη συμφωνίας κατά το πρώτο εξάμηνο, άρα δηλαδή πριν το καλοκαίρι που οι ροές αυξάνονται ακόμη περισσότερο.

Αν και ήδη, εν μέσω του χειμώνα, υπάρχει μια σταθερή ροή που έχει ανεβάσει κάθετα τον όγκο των αιτούντων άσυλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και πάλι πρόβλημα στις χώρες υποδοχής.

Αυτό που έχει αλλάξει πάντως, είναι πως πλέον στους αιτούντες άσυλο ήρθαν να προστεθούν και οι πρόσφυγες του πολέμου από την Ουκρανία, που έχουν εγκατασταθεί κυρίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Μάλιστα, με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς να συνεχίζονται με ανελέητο ρυθμό, στοχεύοντας ενεργειακές υποδομές και καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή στις ουκρανικές πόλεις, χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο χειμώνα, υπάρχει και ένα νέο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία.   

Σύμφωνα με αναλυτές, πάντως, η σουηδική κυβέρνηση του Ουλφ Κρίστερσον έχει και εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα με το ζήτημα. Κι αυτό διότι για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, η νυν κυβέρνηση-συνασπισμού σχηματίστηκε χάρη στη στήριξη και της άκρας δεξιάς, του ευρωφοβικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών που έχει σκληρή αντιμεταναστευτική γραμμή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ