Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ναυτιλιακή εταιρεία έδωσε bonus έως και 52 μισθούς - Τριπλασίασε τα έσοδά της το 2022

Πηγή: AP

Bonus που ισοδυναμούν με μισθούς τεσσάρων ετών μοίρασε σε υπαλλήλους της η ναυτιλιακή εταιρεία Evergreen Marine Corp. της Ταϊβάν.

Η εταιρεία με έδρα την Ταϊπέι έδωσε σε μέρος του προσωπικού της bonus, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τους 50 μισθούς, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Τα μεγαλύτερα ποσά έλαβε μόνο το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις στη βάση της Ταϊβάν.

Τα bonus στο τέλος του έτους βασίζονταν πάντα στην απόδοση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στην ατομική απόδοση των εργαζομένων, ανέφερε η Evergreen Marine σε δήλωση την Παρασκευή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κίνηση της Evergreen Marine έρχεται έπειτα από μια άνευ προηγουμένου ναυτιλιακή έκρηξη σε ολόκληρη τη βιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της αύξησης της ζήτησης καταναλωτικών αγαθών και ναύλων εν μέσω πανδημίας.

Τριπλάσια έσοδα

Τα έσοδα της εταιρείας το 2022 αναμένεται να εκτοξευθούν στα 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τριπλάσια από το 2020.

Η Evergreen Marine - απασχόλησε το παγκόσμιο εμπόριο στις αρχές του 2021, όταν το πλοίο Ever Given, που ήταν υπό τη διαχείρισή της, κόλλησε στη Διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας χάος στις αλυσίδες εφοδιασμού - έδωσε bonus που σε κάποιες περιπτώσεις έφθασαν τους 52 μηνιαίους μισθούς, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η Economic Daily News της Ταϊπέι.

Ορισμένοι υπάλληλοι έλαβαν «δώρο» άνω των 65.000 δολαρίων στις 30 Δεκεμβρίου, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών.

Ωστόσο, δεν ήταν όλο το προσωπικό της Evergreen Marine τόσο τυχερό. Για παράδειγμα, οι υπάλληλοί της με έδρα τη Σαγκάη έχουν παραπονεθεί για άδικη μεταχείριση, καθώς έλαβαν bonus ίσο με 5-8 μισθούς, ανέφερε η Caixin, επικαλούμενη ντόπιους εργαζόμενους.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι η ραγδαία αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης σε συνδυασμό με την πτώση των ναύλων είναι πιθανό να βλάψουν την κερδοφορία φέτος.

Η μετοχή της Evergreen Marine υποχώρησε 54% πέρυσι μετά από μια εκπληκτική άνοδο 250% το 2021.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ