Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΝΑΤΟ: Στοκχόλμη και Ουάσινγκτον ξεκίνησαν συνομιλίες για στενότερες στρατιωτικές σχέσεις

Η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν διαπραγματεύσεις για να συμπήξουν βαθύτερους δεσμούς ασφαλείας με τη μορφή μιας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας (DCA), αναφέρεται σε σημερινή δήλωση της σουηδικής κυβέρνησης.

Μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας θα δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Σουηδία και θα επιτρέψει μια ακόμη πιο στενή διμερή συνεργασία απ' αυτή που θα διευκόλυνε η ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το σουηδικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πιο σημαντικός εταίρος της Σουηδίας για την ασφάλεια και την άμυνα, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», ανέφερε το υπουργείο.

Το Μάιο η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ σε απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως η ένταξή τους εξακολουθεί να αναμένει την έγκριση της Ουγγαρίας και της Τουρκίας, μελών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ