Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Κάθετη αύξηση στις αμυντικές δαπάνες - Στα 400 δισ. ευρώ το νέο πακέτο

Τεράστια αύξηση των αμυντικών δαπανών της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν με το επιχείρημα ότι η χώρα, αλλά και η Ευρώπη ευρύτερα, θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες παγκόσμιες απειλές και να μάθουν το μάθημα τους από το μάθημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Οι νέες απειλές του αιώνα μας δεν θα είναι επιλογές μας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε ομιλία του στη γαλλική στρατιωτική αεροπορική βάση Μοντ-ντε-Μαρσάν, επισημαίνοντας πως δεν έχει απομείνει «μέρισμα ειρήνης σαν αποτέλεσμα της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Για το λόγο αυτό μετά από πολλά χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης του αμυντικού προϋπολογισμού, η χώρα θα ανεβάσει… στροφές προκειμένου να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες, ώστε να ανανεώσει τον στρατό της.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν οι αμυντικές δαπάνες θα εκτιναχθούν στα 400 δισ. ευρώ για το διάστημα 2024-2030 από τα 295 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το διάστημα 2019-2025.  

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η χώρα είναι έτοιμη για τον επόμενο πόλεμο, όχι απλά τον τωρινό (στην Ουκρανία)» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ