Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αλλάζει επίπεδο το Αμστερνταμ στις υποδομές ποδηλάτων: Το πρώτο γκαράζ... κάτω από το νερό

Μπορεί η Ολλανδία να είναι διεθνώς διάσημη για τις εξαιρετικές της υποδομές ποδηλάτων, ωστόσο το νέο πάρκινγκ για τα αγαπημένα δίτροχα των Ολλανδών που θα τεθεί στη διάθεση των πολιτών την Τετάρτη, ανεβάζει τη χώρα σε νέο επίπεδο. Με δυνατότητα χωρητικότητας έως και 7.000 ποδήλατα, η εγκατάσταση στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ, που κόστισε 60 εκατ. ευρώ, μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο πάρκινγκ ποδηλατων που διαθέτει η χώρα, ωστόσο, έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: βρίσκεται εξ ολοκλήρου κάτω από το νερό!

Όπως φαίνεται στο time-lapse βίντεο, η προσπάθεια που καταβλήθηκε για τη δημιουργία του γκαράζ είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πριν από την έναρξη της κατασκευής, οι μηχανικοί προχώρησαν στην αποστράγγιση μιας λίμνης νερού δίπλα στο σταθμό.

Τα έργα διήρκησαν 4 χρόνια και σε αυτό το διάστημα ο σταθμός, που εξυπηρετεί καθημερινά 200.000 επιβάτες, λειτουργούσε κανονικά, χωρίς να προκληθεί καμία εμπλοκή. 

Το να επενδύει μια χώρα τόσα χρήματα για ένα γκαράζ ποδηλάτων μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι για την Ολλανδία. Η χώρα επενδύει σε όλο και περισσότερα μεγάλα υπόγεια γκαράζ ποδηλάτων σε σταθμούς διέλευσης. Το μεγαλύτερο - με χωρητικότητα άνω των 12.000 ποδηλάτων - βρίσκεται στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Ουτρέχτη.

Η χρήση μιας θέσης στο γκαράζ είναι δωρεάν για την πρώτη 24ωρη διαδρομή και στη συνέχεια 1,35 € ανά ημέρα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ