Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Απεργούν για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι της Amazon στη Μ. Βρετανία

Amazon / Πηγή: AP
Amazon / Πηγή: AP

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν -για πρώτη φορά- οι εργαζόμενοι της Amazon στη Βρετανία, οι οποίοι θα διαδηλώσουν έξω από το χώρο του λιανεμπορικού κολοσσού στο Κόβεντρι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το σωματείο GMB, το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζομένους, αναμένονται εκατοντάδες υπάλληλοι της Amazon να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, καθώς το προσωπικό είναι δυσαρεστημένο με την αύξηση του μισθού κατά 50 πένες την ώρα, κάτι που ισοδυναμεί με μόλις 5% και πολύ κάτω από τον πληθωρισμό.

Σημειωτέον, η Amazon προχώρησε σε αύξηση μισθών το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο κόστος ζωής, διεκδικώντας τουλάχιστον τις 15 λίρες την ώρα.

Παράλληλα, ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς όπως υποστηρίζουν εργάζονται πολλές ώρες, με την Amazon να έχει υιοθετήσει «μια επιθετική, βελτιωμένη τεχνολογία παρακολούθησης των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού ανέφερε στο CNBC ότι το προσωπικό που εμπλέκεται αντιπροσωπεύει «μόνο το 1% των υπαλλήλων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμοιβές των εργαζομένων στις αποθήκες της Amazon στο Ην. Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά 29% από το 2018, ενώ επεσήμανε ότι έχουν καταβληθεί εφάπαξ 500 λίρες στο προσωπικό προκειμένου να βοηθηθεί με το αυξημένο κόστος ζωής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ