Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκτός KPMG ο πρόεδρος της εταιρείας - Ζήτησε να μην γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι για τον κορονοϊό

KPMG
KPMG / Πηγή: AP Images

Την παραίτησή του από πρόεδρος του ΔΣ της KPMG Βρετανίας ανακοίνωσε ο Μπιλ Μάικλ, μετά τις δηλώσεις του για τον κορονοϊού και τους εργαζόμενους που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μάικλ είχε πει την προηγούμενη Δευτέρα σε υπαλλήλους της εταιρείας να σταματήσουν να παραπονιούνται για τον κορονοϊό και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους αντί να παριστάνουν τα θύματα, εκτός και αν είναι όντως άρρωστοι.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ότι ο Μάικλ, επικεφαλής της KPMG στη Μεγάλη Βρετανία από το 2017, υπέβαλε την παραίτησή του. Ο ίδιος ο Μπιλ Μάικλ δήλωσε, όπως αναφέρει το CNBC, ότι «αγαπώ πραγματικά και λυπάμαι πραγματικά που οι δηλώσεις μου πλήγωσαν τους συναδέλφους μου, αλλά και για τις επιπτώσεις που είχαν τα γεγονότα της τρέχουσας εβδομάδας στους ίδιους».

Ανέφερε, δε, ότι η θέση του ως προέδρου έγινε, πλέον, «μη βιώσιμη» και έτσι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την KPMG, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ περήφανος» για όσα πέτυχαν οι εργαζόμενοι της KPMG, «ιδιαίτερα σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές».

Στην προεδρία του λογιστικού κολοσσού τοποθετήθηκε, προσωρινά, η Μπίνα Μέτα, μέλος του ΔΣ, ενώ η Μαίρη Ο’Κόνορ, επικεφαλής του πορτφόλιο πελατών και αγορών, ανέλαβε τις καθημερινές εκτελεστικές ευθύνες που είχε ο Μπιλ Μάικλ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ