Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Google: Θα πληρώσει 76 εκατ. δολάρια σε γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων

Google
Google / Πηγή: AP

Ποσό ύψους 76 εκατ. δολαρίων για τρία χρόνια θα πληρώσει η Google σε γαλλικά πρακτορεία ειδήσεων προκειμένου να δώσει τέλος στη μακρόχρονη διαμάχη σχετικά με το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το Reuters, στην κατοχή του οποίου περιήλθαν δύο έγγραφα που περιγράφουν το ζήτημα, η Google φέρεται έτοιμη να πληρώσει 22 εκατομμύρια δολάρια ετησίως συνολικά σε ένα γκρουπ 121 εθνικών και τοπικών γαλλικών ειδησεογραφικών πρακτορείων μετά την υπογραφή μεμονωμένων συμφωνιών αδειοδότησης με καθένα από αυτά.

Επίσης, κατά τα ίδια έγγραφα, υπάρχει μια συμφωνία διακανονισμού σύμφωνα με την οποία η Google συμφωνεί να πληρώσει 10 εκατ. δολάρια στα ίδια πρακτορεία, ως αντάλλαγμα για τη δέσμευσή τους να τερματίσουν όλες τις τωρινές και μελλοντικές πιθανές αγωγές για αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της τριετούς συμφωνίας.

Για να πάρει κομμάτι από τα 76 εκατ. δολάρια μέσα στην επόμενη τριετία, κάθε πρακτορείο είναι υποχρεωμένο να υπογράψει μια ξεχωριστή συμφωνία αδειοδότησης με την Google. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η γαλλική εφημερίδα Le Monde θα πάρει 1,3 εκατομμύρια δολάρια, και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ 13.741 δολάρια θα λάβει η τοπική εφημερίδα La Voix de la Haute Marne, που είναι στην τελευταία θέση από άποψη χρηματοδότησης. 

Η συμφωνία προκάλεσε την αντίδραση άλλων πρακτορείων ειδήσεων, όπως αυτά που είναι μόνο διαδικτυακά, αναφέροντας ότι είναι ασαφής και άδικη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ