Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χάμπεκ-Διάσκεψη Μονάχου για την Ασφάλεια: Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι προς όφελος όλων

Πηγή: AP

H «πράσινη μετάβαση» θα είναι επιτυχής μόνο εάν είναι και προς το οικονομικό συμφέρον όλων», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, μιλώντας νωρίτερα απόψε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Ο κ. Χάμπεκ τάχθηκε ακόμη υπέρ της εισαγωγής περισσότερων κοινών κανόνων ώστε να μην ισχύει, όπως είπε, ο «νόμος της ζούγκλας» και να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο στα βιομηχανικά κράτη ότι η συνεργασία συνεπάγεται κόστος και ότι δεν μπορούν πλέον να προσπορίζονται κέρδη σε βάρος των άλλων», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ, μιλώντας σε πάνελ με θέμα τη «Γεωπολιτική της Πράσινης Μετάβασης».

Ο γερμανός «πράσινος» υπουργός Οικονομίας προειδοποίησε για τους κινδύνους από την αδιαφορία στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά παραδέχτηκε ότι «δεν αρκούν οι λόγοι ηθικής, η προστασία του κλίματος θα πετύχει μόνο εάν είναι και προς το οικονομικό συμφέρον των κρατών».

Στο ίδιο πάνελ, ο αντιπρόεδρος τα Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς περιέγραψε ως μεγάλη πρόκληση της ανθρωπότητας την εφαρμογή της μετάβασης κατά τρόπο δίκαιο για όλους. Χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου αντιμετωπίζουν την πολιτική για την προστασία του κλίματος ως ζήτημα των πλουσίων.

«Οι φτωχότερες χώρες δεν πρέπει να ξεχαστούν», δήλωσε, για να προσθέσει ότι ένα βασικό ερώτημα είναι πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να επενδύσει κανείς σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Το κόστος της αδράνειας θα είναι όμως πολύ υψηλότερο από την επένδυση που απαιτείται», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ