Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το βουλγαρικό ερευνητικό σκάφος έφτασε στη Βουλγαρική Βάση στην Ανταρκτική

Το βουλγαρικό ερευνητικό σκάφος «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» (RSV 421) της 31ης Βουλγαρικής Αποστολής στην Ανταρκτική αγκυροβόλησε στο νησί Λίβινγκστον αυτή την εβδομάδα. Το πλοίο έφθασε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και με καλές καιρικές συνθήκες στις 18:44 τοπική ώρα (23:44 ώρα Βουλγαρίας) στις 13 Φεβρουαρίου.

Στο νησί Λίβινγκστον βρίσκεται η Βουλγαρική Βάση Ανταρκτικής.

Ειδικοί επιμελητείας ήταν η πρώτη ομάδα των μελών του πληρώματος του RSV 421 που πάτησαν στη στεριά. Κάποιες από τις προμήθειες που προορίζονταν για τη βάση άρχισαν να ξεφορτώνονται με χρήση του γερανού NIK 421 του σκάφους και λεμβών Zodiac.

Τη λέμβο Zodiac του RSV 421 καλωσόρισε μια ομάδα περίεργων πιγκουίνων. Αλλάζουν τρίχωμα αυτή την εποχή του χρόνου -- οι πιγκουίνοι χάνουν όλο το φτέρωμά τους.

Η ομάδα από το σκάφος, που περιελάμβανε ερευνητές και δημοσιογράφους, προσπάθησε να διατηρήσει μια σεβαστή απόσταση επειδή κατά τη διάρκεια της αλλαγής τους τριχώματός τους οι πιγκουίνοι είναι λιγότερο δραστήριοι και δεν κολυμπούν.

Στη διάρκεια της επιχείρησης εκφόρτωσης, το RSV 421 εφοδίασε τη βουλγαρική βάση «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» με καύσιμα, τρόφιμα και άλλες προμήθειες, αλλά υποστήριξε και τη γειτονική ισπανική βάση Χουάν Κάρλος Α’. Όπως υπαγορεύουν οι παραδόσεις στην Ανταρκτική, στις 13 και 14 Φεβρουαρίου το πλήρωμα του Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», οι Βούλγαροι και οι Ισπανοί εξερευνητές των πόλων εργάστηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για να βοηθήσουν τη μεταφορά στην ακτή.

Η βουλγαροϊσπανική φιλία στην Ανταρκτική, η οποία μετρά πάνω από 30 χρόνια, δεν τελειώνει εδώ με την τρέχουσα αποστολή στην παγωμένη ήπειρο. Το RSV 421 παρέλαβε έναν Ισπανό ερευνητή από τη βάση Χουάν Κάρλος Α’ και τον μετέφερε στο γειτονικό νησί Ντισέψιον το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου. Μια άλλη ισπανική βάση στους πόλους, η Γκαμπριέλ και Καστίγια, βρίσκεται στο Ντισέψιον, όπου το RSV 421 ξεφόρτωσε τις προμήθειες και τα οικοδομικά υλικά που μετέφερε από την Καρταχένα (Ισπανία).

Ο πλωτάρχης Ράντκο Μουέφσκι δήλωσε στο BTA πως το πλοίο ξεφόρτωσε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα 16 τόνους μπετόν, 10 τόνους τροφίμων και πέντε τόνους διαφόρων προμηθειών και εξοπλισμού για την ισπανική βάση που είχαν φορτωθεί στο RSV 421 στην Καρταχένα. Προμήθειες θα ξεφορτωθούν επίσης στη βάση της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Α’ στο νησί Λίβινγκστον.

Από το νησί Ντισέψιον, τα βουλγαρικά σκάφη παρέλαβαν μία ομάδα Ισπανών επιστημόνων τους οποίους θα μεταφέρουν στη βάση Χουάν Κάρλος Α’ και στο γειτονικό νησί Κινγκ Τζορτζ. Αργότερα το πλοίο θα μεταφέρει στο νησί Κινγκ Τζορτζ μια δεύτερη ομάδα Ισπανών επιστημόνων από τη βάση Χουάν Κάρλος Α’ καθώς και την ομάδα των Βούλγαρων δημοσιογράφων που διαμένουν στη Βουλγαρική Βάση της Ανταρκτικής από τις 14 Φεβρουαρίου. Από το Κινγκ Τζορτζ, θα επιβιβαστούν σε πτήση για την Κίνα και στη συνέχεια θα πάνε στις πατρίδες τους στην Ευρώπη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ