Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα - Ψηφιακό γουάν: Η κυβέρνηση μοιράζει κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα / Πηγή: Pixabay
Κρυπτονομίσματα / Πηγή: Pixabay

Την ώρα που το κινεζικό γουάν έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018 στις 6,4012 ανά δολάριο στην εξωχώρια αγορά  και το bitcoin πλασαρίστηκε κατά 3,7% χαμηλότερα, στις 46.852 δολάρια, η Κίνα «ζεσταίνει» το δικό της κρυπτονόμισμα.

Ηδη από την  προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση προχώρησε στην τρίτη φάση δοκιμών του ψηφιακού γουάν, με το Πεκίνο να διαθέτει για τον σκοπό αυτό το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων.

Πλέον, προγραμματίζεται στο Πεκίνο η διανομή των κόκκινων πακέτων με το καθένα να περιέχει 200 ψηφιακά γουάν, αξίας περίπου 31 εκατ. δολαρίων. Το σχήμα προβλέπει τη διανομή μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου συνολικά 10 εκατ. ψηφιακών γουάν στην κινεζική πρωτεύουσα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και για τις φυσικές και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Τα πακέτα με τα κινεζικά κρυπτονομίσματα μοιράζονται μέσω κλήρωσης, ενώ δήλωση συμμετοχής για να πληρώνονται με το ψηφιακό γουάν μπορούν να κάνουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής πώλησης και των επιχειρήσεων θεαμάτων.

Ανάλογη διανομή αναμένεται να ξεκινήσει και στην πόλη Suzhou. Μάλιστα, εδώ υπολογίζεται ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα. Για την ακρίβεια, προγραμματίζεται η διανομή 30 εκατομμυρίων ψηφιακών γουάν. Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι επιχειρηματίες που θα δέχονται τα ψηφιακά γουάν, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση υπολογίζει πως περίπου 10.000 έμποροι είναι πρόθυμοι να υποβάλουν τη δήλωση.

Η Suzhou θα είναι η δεύτερη κιονεζική πόλη που θα δοκιμάσει το εγχώριο κρυπτονόμισμα. Αν στεφθεί με επιτυχία, τότε αναμένεται να διανεμηθούν στη χώρα περίπου 1 δισεκ. ψηφιακά γουάν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ