Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει μερίδιο της Heineken αν και... δεν πίνει μπίρες

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Αν και έχει δηλώσει ότι δεν είναι λάτρης της μπίρας, αυτό δεν τον εμπόδισε να επενδύσει στο συγκεκριμένο προϊόν. Ο λόγος για τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στη Heineken Holding NV, που κατέχει μερίδιο ελέγχου στη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο (Heineken NV), έναντι περίπου 902 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Microsoft την περασμένη εβδομάδα απέκτησε το 3,8% της Heineken Holding, σύμφωνα  με τη γνωστοποίηση προς την Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών της Ολλανδίας (AFM). Αγόρασε 6,65 εκατομμύρια μετοχές της Heineken Holding, υπό την ατομική του ιδιότητα, και άλλες 4,18 εκατομμύρια μετοχές μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Οι μετοχές αποτιμώνται στα 848,2 εκατομμύρια ευρώ (902 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 17 Φεβρουαρίου.

Ο Γκέιτς απέκτησε το μερίδιο την ίδια ημέρα που η Fomento Economico Mexicano SAB προχώρησε σε πώληση μετοχών ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για μέρος των συμμετοχών της στη Heineken. Η Femsa, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να ξεφορτωθεί το μερίδιό της στη Heineken στο πλαίσιο στρατηγικής αναθεώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Heineken Holding ελέγχει το 50% της Heineken NV, που κατασκευάζει την ομώνυμη μπύρα καθώς και μεταξύ άλλων, τις Amstel, Moretti και Sol.

Δεν αγαπά την μπίρα

Σε μια συνομιλία το 2018 στο «Ask Me Anything» στο Reddit, ο Γκέιτς είχε πει ότι δεν ήταν «και πολύ πότης της μπύρας».
«Όταν καταλήγω σε κάτι σαν ένα παιχνίδι μπέιζμπολ, πίνω μια ελαφριά μπύρα απλά για να έχω την ατμόσφαιρα όλων των άλλων που πίνουν μπύρα. Συγγνώμη που απογοητεύω τους πραγματικούς πότες της μπύρας».

Με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ