Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λευκός Οίκος: Προτείνει τον Ατζάι Μπάνγκα για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προτείνουν τον Ινδοαμερικανό Ατζάι Μπάνγκα για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τον διεθνή οργανισμό.

Ο 63χρονος Μπάνγκα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού, επενδυτικού μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαίου General Atlantic και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συμμετοχών Exor, της οικογένειας Ανιέλι. Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος της MasterCard και «διαθέτει την αναγκαία εμπειρία για να κινητοποιήσει ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους ώστε να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες προκλήσεις της εποχής μας, μεταξύ των οποίων είναι και η υπερθέρμανση του πλανήτη», εκτιμά η Ουάσινγκτον.

Ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντέιβιντ Μάλπας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμα αυτό μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους παραιτείται προτού να λήξει η πενταετής θητεία του.

Είθισται ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας να είναι Αμερικανός και εκείνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ευρωπαίος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ