Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Στόχος να δοθεί άδεια εισόδου σε 500.000 νόμιμους μετανάστες

Στο περιθώριο συναντήσεών του στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολοπμρίτζιντα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σήμερα στο μεταναστευτικό και στην πολιτική της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι.

«Φέτος θα εργαστούμε με στόχο να έρθουν στην χώρα μας σχεδόν 500 χιλιάδες νόμιμοι μετανάστες. Είναι κάτι που μπορεί να οργανωθεί με πολυμερείς και διμερείς συμφωνίες, προς στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός. «Το να εργαστούμε για να στηρίξουμε τις νόμιμες ροές είναι ο σωστός δρόμος. Εδώ και πολλά χρόνια τα σχέδια που αφορούν τις νόμιμες ροές, δεν εφαρμόζονται. Όσο περισσότεροι μετανάστες αναχωρούν με τα πλεούμενα των διακινητών, τόσο περισσότεροι χάνουν την ζωή τους», πρόσθεσε.

«Η Ιταλία έκανε ό,τι μπορούσε, το δείχνουν οι αριθμοί, αλλά τώρα το θέμα πρέπει να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η παράνομη μετανάστευση είναι εχθρός της νόμιμης και εμείς δεν είμαστε κατά της μετανάστευσης, αλλά κατά της παρανομίας», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ