Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στα 100 δισ. οι ζημιές από τον φονικό σεισμό - Ζητείται «σωσίβιο» σε δωρητές

Πηγή: AP

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη.

«Είναι σαφές από τους υπολογισμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ότι ο αριθμός των ζημιών που παρουσίασε η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε η Λουίζα Βίντον του UNDP.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ένας μήνας μετά τους σεισμούς

Περισσότεροι από 52.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, με πολλούς να συνθλίβονται ή να θάβονται στον ύπνο τους. Ο προσωρινός απολογισμός των ζημιών χρησιμοποιείται ως βάση ενόψει της διάσκεψης δωρητών στις 16 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με στόχο την κινητοποίηση κεφαλαίων για τους σεισμοπαθείς. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε προηγουμένως εκτιμήσει τις ζημιές στην Τουρκία σε περίπου 34,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Βίντον περιέγραψε τις εικόνες στην πιο πληγείσα επαρχία της Τουρκίας, Χατάι, ως «σκηνές αποκάλυψης», λέγοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί. «Οι ανάγκες είναι τεράστιες, αλλά οι πόροι λιγοστοί», πρόσθεσε.

Στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα

«Αυτή η καταστροφή μας υπενθυμίζει ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας και ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα τόσο των ιδιωτικών όσο και της δημόσιων υποδομών. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις τουρκικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Χιμπέρτο Λόπες, διευθυντής του παραρτήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ